-עקבו אחרינו ב

היבואן הרשמי של fluke בישראל

מבצעים
נפתחה הרשמה לקורס תרמוגרפיה /

למידע נוסף והזמנות צור קשר


למידע נוסף מלאו פרטים
ונחזור אליכם בהקדם
* שדה שם פרטי חובה * שדה הטלפון אינו תקין * שדה דואר האלקטרוני לא תקין
מהו האינטרנט של הדברים לתעשייה (IIoT)?
למדו מהו האינטרנט של הדברים לתעשייה, מהם יתרונותיו וכיצד להטמיע תוכנית IIoT במפעל שלכם.
מהו האינטרנט של הדברים לתעשייה (IIoT)?
בזמן שהקונספט של האינטרנט של הדברים לתעשייה (IIoT) נראה לא מוחשי וזר להרבה אנשים, הוא יכול להיות מיושם למגוון רחב של שימושים ותעשיות.
IIoT פותח על בסיס הרעיון הגורס כי על ידי חיבור העולמות הדיגיטלי והפיזי, תחלופת המידע יכולה להשתפר ולהעלות רמה ביישומים תעשייתיים ותחזוקתיים ה-"עולם הדיגיטלי" בהקשר הזה כולל מכשירים ניידים, מחשבים וטאבלטים, כאשר ה-"עולם הפיזי" מכיל את המפעל ואת ציוד המדידה.
התרחבות מעבר להגדרת ה- IIoT הסטנדרטית מאפשרת לארגונים לשפר את השקיפות בניטור ביצועי המכונות במהלך העבודה וביעילות תהליכי הייצור, זיהוי נקודות לחיסכון לאורך התהליך והמלצות כיצד ניתן לתקן ליקויים הקיימים במערכת.
תעשיות שונות מנצלות את כוח ה- IIoT בדרכים ייחודיות. לדוגמא:
  • צוותי תחזוקה יכולים לעשות שימוש בניתוח ויברציות (רעידות), תרמוגרפיית אינפרה-אדום וטכנולוגיית אולטראסאונד על מנת לקבוע זמני השבתה, כמו כן ניתן לעשות שימוש במידע זה על מנת לבדוק מחדש את זמני תחזוקת המנוע ולהגדיל את זמני הפעולה.
  • לחברות המתמקדות בניהול מלאי ושעושות שימוש ב- IIoT, צוותים יכולים להתחבר ישירות למחסני מלאי על מנת לעקוב אחר הזמנות, משלוחים נכנסים או אחר פריטים שנמצאים בזמינות נמוכה.
  • באמצעות מכשירים המחוברים ל- IIoT, מנהלי תחזוקה, טכנאים וכל צוות המפעל יכולים לפתח תוכניות IIoT המקבלות מידע בזמן אמת מרצפת הייצור ובעזרתו מפעילות אוטומציות לחיזוי ומניעת תקלות.
האינטרנט של הדברים לתעשייה (IIoT) מול האינטרנט של הדברים IoT
IIoT הוא תת קבוצה של הקונספט הגדול יותר שהוא "האינטרנט של הדברים" (IoT). האינטרנט של הדברים הוא רשת של מכשירים המחוברים דרך האינטרנט ובעלי יכולת להעברת מידע ללא התערבות אנושית.
דוגמאות נפוצות כוללות מכשירים חכמים הנמצאים בשימוש ביתי לבקרה ושליטה על התאורה, הטמפרטורה והטלוויזיה. ההבדל בין IIoT לבין IoT הוא אופן השימוש בהם. בעוד ש-IoT מכוון לכל סוגי הצרכנים, IIoT ממוקד לצרכים הספציפיים של יישומים תעשייתיים, הכולל נפט וגז, ייצור ואחסנה.
IIoT ממנף טכנולוגיה לשיפור ציוד ותהליכים, בנוסף להכנת ארגונים לתחזוקת מנע. לדוגמא, שימוש בכלים אלחוטיים המחוברים למערכות מידע כמו מערכות ניהול תחזוקה ממוחשבות (CMMS) מאפשר לחברות מעקב אחר מגמות ומדידות לאורך זמן. ארגונים מתחום שירותי הבריאות מטמיעים פתרונות טכנולוגיים לחיוב אוטומטי, מיפוי רפואי ועיבוד מידע רפואי. כאשר מכשירי ומערכות IIoT עובדים יחד, הדבר עוזר לגשר על פער התקשורת שבין מכשירים רפואיים לבין רשתות IT.
היכן ש- IIoT מחבר מכשור תעשייתי לארגונים העוסקים ברפואה או מכשירים רובוטיים המצוידים בחיישנים על רצפת הייצור, IoT מחבר מכשירים הנמצאים בשימוש על ידי צרכנים באופן יומי. אחד היישומים הקלים והנפוצים ביותר של IoT הוא נורות חכמות הניתנות לתכנות לכיבוי, הפעלה או שינוי הצבע באמצעות חיבור לאינטרנט וממשק תכנות באפליקצייה (API).
מהם יתרונותיו של IIoT?
כפי שצוין קודם לכן, אחד היעדים המרכזיים של IIoT הוא להגביר את השקיפות של ביצועי מכונות, זיהוי נקודות, אי יעילות בתהליכים ונקודות פוטנציאליות לחיסכון. כשתשתית ה- IIoTמפותחת דיה, צוותים יכולים להרוויח הבנה מעמיקה יותר של תבניות והתנהגות הציוד. משם, צוותי תחזוקה יכולים:
  • לשנות לפי צורך את לוחות זמני תחזוקת המנע.
  • למטב את משאבי התחזוקה על ידי הקצאות עבודה כנדרש בהסתמך על מידע שנאסף מהמתקן.
  • להאריך את חייהם של רכיבי ציוד קריטיים.
כמו כן, ה- IIoT מאפשר לארגונים גישה, התחברות והפקת תועלת ממידע שסביר שנשמר עד כה על ידי צוותי התחזוקה. על ידי תשתית מחוברת, מאגרי נתונים יכולים להיפתח על מנת לחבר תהליכים, מידע ועובדים החל מעובדי תחזוקה ועד למנהלים בכירים.
בעזרת לולאת תקשורת זו ניתן לקבל תמונה מדוייקת יותר, המבוססת על נתונים של תהליכי הייצור כך שאנשי חטיבת הניהול יוכלו לקבל החלטות עדכניות ומדויקות יותר למען עסקיהם. כמו כן,הדבר קריטי עבור צוותי תחזוקה ומנהלי מפעלים. צוותים אלו מבינים היכן נקודות איבוד האנרגיה, ובעזרת ה-IIoT, ביכולתם להציג את הנתונים שיובילו לשינוי ושיפור התהליכים היומיומיים.
על מנת להבין יותר טוב את ה- IIoT ויתרונותיו, קריטי להשוות אותו לאיי מידע. אי מידע הוא מידע המאוחסן על גבי עוזר דיגיטלי אישי (PDA) או סוג אחר של מחשב שאינו מסוגל להתחבר למכשירים אחרים. הדבר הופך סינכרון מידע או העתקה שלו לבלתי אפשריים, ומגביל את הניצול והשימוש במידע לאלו העובדים בתעשיית התחזוקה. מצד שני, IIoT הופכת סנכרון ושיתוף מידע בזמן אמת לאפשריים.
כתוצאה של יכולות התקשורת הקיימות ב-IIoT, מתחילים להיווצר קשרים עם שיטות מסורתיות אחרות של שליטה ובקרה על מצב הציוד. לדוגמא, IIoT ומערכות פיקוח על רכישת שליטה ומידע (SCADA) החלו כבר לעבוד יחד. מערכות SCADA הן שילובים של חומרה ותוכנה בעלי הגנת סייבר האוספות, מנתחות ושולטות על מידע דרך מאות חיישנים.
הופעתן של טכנולוגיות כמו IoT ו- IIoT מאפשרות לפרוס תקשורת ופקודות אוטומטיות על פני ארגונים שלמים.
כיצד המפעל שלכם יכול לשלב תוכנית IIoT?
לפני שיתחילו לחשוב על הטמעת IIoT, ארגונים חייבים לקנות מניות ממחזיקי המניות הפנימיים. על מנת לעשות זאת, וודאו כי:
  • הסבירו להם מה תהיה התועלת שלהם מהמהלך. במידה ותוכלו להסביר את יתרונות ה-IIoT (כמו יעילות בזמנים, חיסכון בכסף ושיפור תהליכים יומיומיים), מחזיקי המניות יגלו עניין רב יותר באישור הפרויקט. כמו כן, נסו לשווק את היתרונות ככאלה התואמים ליעדי החברה.
  • הציגו תוכנית בשלה ומקיפה. כאשר מציגים תוכנית IIoT, התמקדו ביתרונות הכלכליים שלה ובשיטות לצמצם סיכונים. הציגו כמה שיותר מידע ממקרי בוחן ומחקרים.
  • הציעו לבעלי המניות תפקיד בתהליך. בקשו מהמשקיעים משוב, הצעות ותובנות לגבי צדדים בפרויקט שלדעתם לא מקבלים תשומת לב מספקת.
על מנת להתחיל לבנות את תכנית ה- IIoTלייצור / ניהול מתקנים / שירותים, זכרו את האמרה הישנה - "התחילו כשאתם מדמיינים את הסוף". למעשה, מדובר בהתחלת התכנון סביב הבעיות הגדולות אותן אתם מתכננים לפתור.
קבעו יעדים ריאליים, והתחילו בנושא מוחשי וקל למעקב ומדידה. צוותי תחזוקה בכל הדרגים כולל מנהלי מתקנים, טכנאים ומנהלים בכירים צריכים להיות שותפים בניהול והגדרת היקף הפרויקט. כך, הצוותים יהוו חלק פעיל בתהליך ולא ייבהלו ממנו או יגלו עניין נמוך בהצלחתו.
על ארגונים להיות מחוייבים לתהליך ולהקצות לו משאבים וזמן. עם התחלת הטמעת פתרון ה- IIoT, כוונו להצלחות מהירות וממוקדות שילהיבו את העובדים. בין אם צוות תחזוקה הוא טוב במעקב אחר מידע ובין אם במסגרת תהליך הטמעת ה- IIoT מידע ייאסף בפעם הראשונה, התמקדו במידע בעל ערך. לדוגמא, אם אחד מהיעדים המרכזיים של ארגון הוא להגדיל את זמן הפעולה של הציוד, אספו מידע לגבי זמני ההשבתה ועל הגורמים לכך.
אימון טוב נוסף הוא להתחיל לאסוף אינדיקציות מפתח לביצועים (KPIs), שהן פרמטרים המשמשים להערכת גורמים שהם קריטיים להצלחת ארגון. אחת מהדרכים החשובות ביותר להתחיל פרויקט IIoT היא להגדיר את האופן בו מידע נאסף, כך שמידע יאורגן באופן קל לשימוש על פני כל הארגון.
IIoT הוא רשת של מכשירים המחוברים דרך טכנולוגיית תקשורת, המעניקה את האפשרות לאסוף, לנטר, לפענח ולהגיע לתובנות לגבי נכסיו היקרים ביותר של צוות תחזוקה. תובנות אלו יכולות להוביל לשיפור השקיפות, הביצועים, התקשורת וקבלת ההחלטות.
על מנת להתחיל למנף את כוחו של ה- IIoT במפעל שלכם, וודאו כי הגדרתם כהלכה את היקף התהליך, זכרו את התמונה הכוללת והתחילו בשיפורים קטנים וקלים. IIoT יכול להחיות מחדש את תהליכי התחזוקה, הייצור ואת העסקים באופן כללי.